Няколко логически задачи

Re: Няколко логически задачи

Мнениеот YEER » 29 Юли 2011, 17:59

абе писна ми от тая логика на кой му е нужна шаг пат шт пат и си перкаш по троара!Е тва е живота не логика!Чуй ме народеееее! :@ п.п.замалко да забравя ЖИВОТАА Е ПАРТИИИИ :party:
Аватар
YEER
Гост
Гост
 

Re: Няколко логически задачи

Мнениеот emkata44 » 11 Дек 2011, 17:29

за роботите , питате единия дали другия робот. И после като разберете кой лъже питате другия коя е тази жрата и готово :-) :-)
Аватар
emkata44
Гост
Гост
 

Re: Няколко логически задачи

Мнениеот mitko » 31 Дек 2011, 01:55

emkata44 написа:за роботите , питате единия дали другия робот. И после като разберете кой лъже питате другия коя е тази жрата и готово :-) :-)Ей, че си умен.... Сега прочети внимателно - опа.... пише 1 въпрос само трябва да зададеш на роботите. Не да ги подложиш на разпит
Аватар
mitko
Гост
Гост
 

Re: Няколко логически задачи

Мнениеот LOGIKA » 11 Яну 2012, 17:09

Въпроса за чорапите на Пешо е лесен!
Той има 6 чифта черни и 6 ... бели- Значи 12 чорапа -бели и 12-черни.
ОТГОВОР:
Той трябва да вземе 13 чорапа, защото 12 чорапа са (примерно бели) И ако по касмет отцели 12-найсетте чорапа бели сигорно 13-найстото ще е черен (((или обратно няма значение)), защото белите са 12 неможе да бидат 13...

Така мисля аз !!!!!
Но мисля че ще му е по лесно без да брои----като включи ТОКА!!! :D
Аватар
LOGIKA
Гост
Гост
 

Re: Няколко логически задачи

Мнениеот Гост » 11 Яну 2012, 17:43

LOGIKA написа:Въпроса за чорапите на Пешо е лесен!
Той има 6 чифта черни и 6 ... бели- Значи 12 чорапа -бели и 12-черни.
ОТГОВОР:
Той трябва да вземе 13 чорапа, защото 12 чорапа са (примерно бели) И ако по касмет отцели 12-найсетте чорапа бели сигорно 13-найстото ще е черен (((или обратно няма значение)), защото белите са 12 неможе да бидат 13..Това не е верен отговор! Отговора е:
Трябва да вземе 3 чорапа, защото като вземе два чорапа те може да са различни, като вземе третия то ще бъде едно от двата цвята.
Примерно : 1-черен , 2-бял , 3-БЯЛ или ЧЕРЕН Тогава се получава един чифт от един цвят!!!!!
Аватар
Гост
Гост
Гост
 

Re: Няколко логически задачи

Мнениеот akasha » 15 Яну 2012, 22:03

4Х3=12(2 на сервитьора, 10 на шефа и 3 са си останали в тях)
Аватар
akasha
Гост
Гост
 

Re: Няколко логически задачи

Мнениеот Random » 22 Яну 2012, 23:02

1во:Мисля че стана ясно вече. Не ми се занимава да обяснявам.

2ро: Според мен правилния въпрос е "Коя врата би посочил другия робот за правилна?". Обяснявам:
ако попаднете на робота който казва истината, той ви посочва грешната врата, защото другия би излъгал и би посочил грешната, а ако попаднем на робота който лъже, той пак ще ви посочи грешната защото ще излъже за отговора на другия. И в двата случая избирате вратата която не са ви посочили.

3то: 3 чорапа ако не се търсят правилни чивтове. Първо взима в най лошия случай бял после черен и следващия прави сигурен чифт.
ако се търсят по правилните чивтове(т.е. ляв бял + десен бял или ляв черен + десен черен) стават 13. Обяснявам... в най-лошия случай първо взима 6 леви черни, после 6 леви бели и следващия прави сигурен чифт.

4то: немога да му хвана логиката :S
Аватар
Random
Гост
Гост
 

Re: Няколко логически задачи

Мнениеот ivo » 25 Яну 2012, 03:12

За въпроса с роботите:
Щом знам, че едната врата води към смърт, а другата към свобода
1.питам единия робот "вярно ли е , че едната врата води до смърт, а другата към свобода". Ако каже да-той говори истината, ако не-той е лъжеца.
2.питам втория робот"тази врата(която и да е от 2те) ли е към свободата". И така, в зависимост от отговора на първия, разбирам какъв е втория и разбирам коя врата къде води :-)
Аватар
ivo
Гост
Гост
 

Re: Няколко логически задачи

Мнениеот dream » 25 Яну 2012, 19:51

@ivo

имаш само един въпрос, а не два :-)
каквото човек си направи сам, никой не може да му направи
Аватар
dream
Професор
Професор
 
Мнения: 151
Регистриран на: 19 Юни 2009, 02:34

Re: Няколко логически задачи

Мнениеот me » 30 Яну 2012, 03:09

Задачата с чорапите има много прост отговор и той е 3. Трябва много внимателно да прочетете условието. Първо, той иска да извади 2 чорапа от един и същ цвят, а не задължетелно бели или задължително черни. Затова отговорът не е 13, както са писали някои хора, което междо другото в този случай съще не е верния отговор... Ако примерно беше задължетелно да извади 2 бели чорапа, то на 14-тото теглене щеше да има със сигурност 2 бели чорапа - 12-те черни + 2бели.
Второ, въпросът е колко чорапи, а не колко чифта трябва да вземе, следователно чорапите в гардероба не са съединени в чифт, а са отделно. Ако чорапите в гардероба бяха съединени на топче в чифт, то задачата би била безсмислена, тъй като с първото теглене той щеше да извади веднага 2 чорапа с еднакъв цвят. В такъв случай , ако първите 2 чорапа за бял и черен, то с вземането на трети третият винаги ще се формира чифт едноцветни чорапи.
Аватар
me
Гост
Гост
 

ПредишнаСледваща

Назад към Загадки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта