МВР

МВР

Мнениеот Гост » 19 Юни 2009, 18:20

Сравнително скоро ми откраднаха мигачите на колата, в 10 часа вечерта, на жълтите павета, в центъра на София. Точно под носа на пешеходните полицейски патрули. Както въпросните патрули сами ми казаха - 'да, осветено е, но за жалост не сте паркирали там, където има камери ... ИНАЧЕ МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИМ НЕЩО'. Самите полицаи ме посъветваха най-любезно да се обърна към застрахователя си. Зачудих се, какво ли би казал застрахователят ми по отношение на полиция, която не защитава застрахованото от тях имущество, даже напротив, на ощетените предлага 'алтернативни' решения ... ?!?!?

Замислих се също и ... защо 60000+ служителя в МВР и един милиард лева годишен бюджет не са достатъчни да опазят 2 мигача от по 16 лева. Отказах се бързо, защото хич не ми излезе сметката '1 милиард към 32 лева'.

Тъй като не съм особено добър с математиката, смених темата за размисъл. От темата за колата, към темата за личното имущество като цяло. За жалост, нямаше как да не се сетя, че къщата, в която живея е разбивана 4 пъти... преди да сложа СОТ. След това, странно, но единственото мое имущество, което се краде от дома ми (и то редовно) е лепенката "СОТ". Тук сметката ми пак не излезе. Кой би откраднал една лепенка, вместо, например, телевизора ми?

Този път обаче реших да докарам 'сметката' до край. Допуснах, че хората принципно крадат нещо, което имат за ценно, тоест, нещо, което си струва да бъде откраднато. Следователно, хората намират някаква стойност в една лепенка (иначе едва ли биха я крали). Това не беше трудно да си го обясня, особено като имате предвид гореописаното - очевидно е, че щом кражбите от дома ми са престанали, значи въпросната лепенка върши по-добра работа от 60000+ служителя и един милиард годишно. Като допълнение към този аргумент мога да изтъкна и един друг факт - не ми е известен случай, в който някой да е откраднал полицай. Следователно, по горната логика, можем да заключим, че никой не намира полицая за нещо, което си струва да бъде откраднато.

Не че ми пука особено за това. Просто се чудя, след като разликата в ефективността 'опазване на личното имущество' между една лепенка и един полицай е толкова силно в полза на лепенката ... тогава по коя математика точно си струва да плащам данъци за полиция?
Аватар
Гост
Гост
Гост
 

Re: МВР

Мнениеот maimunka » 20 Юни 2009, 21:07

За да продължа по темата,ще ви разкажа нещо,което ми се случи на мен преди няколко години...беше страхотен летен следобед и вървях през една по-озеленена градинка в студентски град,когато пред мен се появи един кретен,който маструбираше на спокойствие и разбира се пое в моята посока.Аз не се стреснах,защото бях чувала,че подобни идиоти са безобидни,просто трябва да им се разкрещиш...е,аз така и направих,започнах да му обяснявам,че е пълен нещастник,но противно на очакваното от мен,той не избяга,а ме подгони.......той тича към мен,аз набирам приятеля си по телефона,обяснявам ситуацията,той ми казва"бягай бързо",аз отговарям"ами ,аз бягам вече",той ми казва "ами давай по-бързо,тогава" :rofl: :rofl: :rofl: ,та голямо тичане падна,докато излязох на така наречената"манджа стрийт",където виждам един полицай и с триста се насочвам към него......обяснявам,че има един луд по член,който ме е гонил до сега,и да направи нещо бързо,а той ми каза"ооооо,моето момиче,те изнесоха държавата,а ти искаш от мен да го гоня тоя?????????????????????????????????????????" и до ден днешен си мисля за този така наречен полицай.....и се чудя кой е по-лошия?той или чикиджията?май е той!а,онзи е просто луд,или самотен,или какъвто и да е......имам си газов пистолет-подарък ми е за 8-ми март....
maimunka
Любопитен
Любопитен
 
Мнения: 35
Регистриран на: 18 Юни 2009, 22:21

Re: МВР

Мнениеот Litex » 21 Юни 2009, 22:38

другия път недей да ходиш сама,и ще си спокойна
Speak Your Mind.Drink Your Beer!
Litex
Любопитен
Любопитен
 
Мнения: 35
Регистриран на: 20 Юни 2009, 20:34
Местоположение: NorthLand

Re: МВР

Мнениеот petqq » 22 Юни 2009, 16:17

Хахаха такава си е България. Никога няма да се застъпи за гражданите. Никъде в чужбина няма таква "организация" . И то не само към хората ... Да вземем например животните, къде в чужбина ще има толкова улични котки и кучета ? И то не какви да е кучета ами избесняли.. Хаха Колко пъти по новините са давали " Жена нахапана до смърт от групичка кучета " и разни подобни ... И изобщо България винаги ще си остане толко яка държава според мене, на полицията ще им е през ... за това какво става и ще си се оправяме сами :-) хаха ..
(music) (h) hOuSe mUsiC (h) (music)
Изображение
Аватар
petqq
Любопитен
Любопитен
 
Мнения: 65
Регистриран на: 19 Юни 2009, 01:41

Re: МВР

Мнениеот Kerro » 22 Юни 2009, 18:36

maimunka написа:той ми казва"бягай бързо",аз отговарям"ами ,аз бягам вече",той ми казва "ами давай по-бързо,тогава"

:rofl:
МВР....
Преди да си взема кола все си мислех, че трябва да уважаваме полицаите, респект, А У, но не бих ви казал нищо ново, което вече и 5 годишните да не знаят :)
А на мен един хубав ден, от охраняем паркинг, ми свиха радиото. В момента, в които си отворих колата и разбрах за споходелия ме "късмет"до мен бяха двама висшестоящи служители на системата (СОБТ и отдел Криминалистика) и дали можете да познаете какъв беше съвета им?
"Не се притеснявай, ще си купиш ново" :lol:
Та вече никой не бръсне МВР и техните служители и за слива дори...
Аватар
Kerro
Знаещ
Знаещ
 
Мнения: 79
Регистриран на: 18 Юни 2009, 22:11
Местоположение: Denmark, Århus

Re: МВР

Мнениеот Litex » 25 Юни 2009, 18:09

Не всички в сферата на МВР са такива каквито ги описваме има и много свестни хора,за съжаление те са доста малко
Speak Your Mind.Drink Your Beer!
Litex
Любопитен
Любопитен
 
Мнения: 35
Регистриран на: 20 Юни 2009, 20:34
Местоположение: NorthLand


Назад към България и Eвропа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта