КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ МУТРАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ

За абсолютно всичко, което си няма подходяща тема

КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ МУТРАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ

Мнениеот emilizmirliev » 05 Авг 2011, 16:03

Емил Измирлиев,
обикновен български писател


Кой се страхува от мутрата Топлофикация

Размисли и страсти след една нестандартна премиера на скандална ми книга

ПОД наслов „Писателите срещу мутрата Топлофикация” премина преди време премиерата на скандалната ми книга „Бандитската топлофикация”. Тя се появи в края на 2010 с логото на издателство „Български писател” и това не е случайно. За първи път в годините на прехода един обикновен български писател извади на бял свят живота и престъпната дейност на октопода „Топлофикация”, в пипалатана който се задушават абонатите на бандитския картел. Като една истинска мутра Госпожа Парно с рекет, измама, изнудване и заплахи продължава граби, необезпокоявана от съд и прокуратура, като за световно обикновените хора у нас и на практика се е превърнала в държава в държавата!
Единици бяха българските писатели, дръзнали да участват в тази необичайна премиера, за да покажат своята съпричастност с с автора и да изразят своя категоричен протест срещу дейността на тази недосегаема от закона държавна фирма, и това също не е случайно! В България протестите отдавна не са на мода и обикновено са бутафорни. Защото у нас свестните хора, сред които са, без съмнение и писателите, отдавна са се убедили, че в отечеството ни няма и не е имало гражданско общество, че властимащите нямат обществен договор с избирателите, както е в другите страни от Европейския съюз! Там народът има право да отзове депутат, министър или друг, посочен от него с вота на суверена, ако той не изпълнява обещанията си и не действа в интерес на хората!
У нас, както сами се досещате, не е така и властимащите пет пари не дават за проблемите на българския народ, защото са направили така, че и само те да се явят на избори – пак ще управляват!
Ако не беше така, на премиерата на „Бандитската топлофикация”, щяха да дойдат НЯКОИ ОТ СПЕЦИАЛНО ПОКАНЕНИТЕ - премиерът Борисов, президентът Първанов, кметът на столицата Фандъкова, вътрешният министър Цветанов, прводъсдият министър Попова или пък най-малкото главният прокурор Велчев. Благодаря им, че не са го направили, защото, в противен случай щяха да отбият номера и да покажат колко са загрижени за съдбата на хилядите абонати, които пъшката под игото на мутрата Топлофикация и няма кой да им помогне!
Всъщност аз имам своето обяснение, защо не се появяват на такива места, като премиерата на „Бандитската топлофикация”. Това че пет пари не дават за проблемите на българския народ, си го знаем, и то не е от вчера! Тях просто ги е страх отоктопода Госпожа Парно, която ги е оплела в пипалата си и те копче не смеят да й кажат. Е, не точно като абонатите си, по малко по-друг начин, сещате се какъв... Толкова са уплашени, горките, че и звук не смеят да издадат след появата на книга като„Бандитската топлофикация”. Ако това беше детска книжка за лошата леличка Госпожа Парно, която прибира паричките на татковците и майките, на бабите и дядовците и те не могат да купят на децата играчки и дрешки, е обяснимо мълчанието на властимащите. Случаят обаче не е такъв и те се страхуват ог мутрата Топлофикация, защото тя може да издаде тайната, като как точно се грижи за тях... Ако не знаете как – и да питате – няма кой да ви отговори!
Все пак на премиерата дойдоха достойни хора на България, които са съмишленици на моя милост в усилията ми да променя нещо в тази мутренска история. По-важното е, че книгата се превърна в своеобразен катализатор за гражданското общество, каквото у нас,за съжаление, има все още само на хартия.
Очакванията му обаче, че, след появата на „Бандитската топлофикация”, то ще възкръсне като птицата Феникс, бяха попарени от МЪЛЧАНИЕТО НА всички,от които зависи решаването на проблема!
Прочее, сега думата има г-н Борисов, на когото подарих книгата си за рождения му ден заедно с откритото писмо, в което му предлагам къкво да се промени в законите в услуга на гражданите, а не на бандитската топлофикация!
В него не между другото се казва:
„УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

Вече повече от 11 години българските абонати на топлофикациите са подложени на пладнешки грабеж и заблуждение, както и на рекет, измама, заплахи и изнудване, при което системно са ограбвани от монополиста „Топлофикация”
През декември 1999 г. Върховният административен съд отмени като незаконосъобразна и технически необоснована въведената такса „мощност”, но правителството пренебрегна решението на съда и превърна незаконната такса „мощност” в законна такса „енергия отдадена от сградна инсталация” и я наложи със Закона за енергетиката, приет набързо през ноември 2001 г. от Народното събрание, с който се узакони:
• превръщане на вещно право в непрекъснат ангажимент да се плащат измислени суми за отказана услуга според предишен закон!
• В нарушение на чл. 19 от Конституцията на страната, закрепости потребителите доживотно, че и след смъртта си към монополиста „Топлофикация”;
• Принуди гражданите на страната безвъзмездно да предоставят на монополиста помещения за съоръжения и за инсталации, в нарушение на чл. 17 от Конституцията, която обявява частната собственост за неприкосновена!;
• Със заплахи и санкции се позволи през 2002 г. да се въведе система за дялово разпределение /топлинно счетоводство/, с което се осъществи незаконното облагодетелстване на посредници, които да обслужват разпределението, вместо топлофикационните дружества!
• Задължи гражданите да закупят несертифицирани, морално остарели и рециклирани топлоразпределители /наричани погрешно ”топломери”/, които са незаконни уреди за отчитане на консумирана енергия /ЗАКОННИ СА САМО ТОПЛОМЕРИТЕ, НО ТЕ ЛИПСВАТ!/. Така на практика бивши шефове на топлофикациите и техните протежета прибраха от абонатите над 100 млн. лв. грешни пари!
• Бяха сключени незаконни договори с фирмите за дялово разпределение, като потребителите бяха лишение от информация как се формират сметките им защото това било фирмена тайна!
• В нарушение на европейските норми бяха монтирани топлоразпределители, които са непригодни за нашите инсталации и не дават вярна представа за реално консумираната топлинна енергия /ЗАКОННИЯТ УРЕД Е ТОПЛОМЕР НА ВХОДА НА ЖИЛИЩАТА НА АБОНАТИТЕ!/
• Превърнаха системата за отчитане на топлинната енергия, уж използвана от абонатите, в пладнешки грабеж, която се узаконява от съда, защото издадените от топлофикациите фактури с невярно съдържание се приемат в съда като доказателство.
Нормално беше в тази ситуация шефовете на парното да облекат раираните костюми и да отидат в затвора за грандиозната измама на потребителите, защото действат според чл. 90 от Закона за МВР , в койтосе казва:
ал.1,(т.9) Престъпна организация или група е тази, която чрез използване на сила или внушаване на страх сключва сделки или извлича облаги.
Вместо това те получават баснословни заплати /шефа на столичната топлофикация си докарва над 20 000 лв. законно на месец/ при положение, че фирмата има задължения от 200 млн. лв., и 500 млн. лв. незаконно надписани и справедливо неплатени от „абонати” на парното сметки. Сами се досещате, че такава фирма (освен Топлофикация - София) в България няма и тя може да си позволи лукса да плаща такива големи заплати само, ако в дейността й има нещо престъпно!
И децата разбраха, че икономисаната от абонатите на парното енергия, се заплаща от съседите им, които не ползват услугите на бандитите от топлофикациите!
Според моето скромно мнение трябва да се промени на първо време следното:
1. Да се внесе предложение в НС за отмяна на противоконституционните текстове от Закона за енергетиката: чл. 144, ал. 2, чл. 147, ал.1 и 6, чл. 153, ал. 1, чл. 154, ал.1 и чл. 214, ал. 3 и 4.
2. Да се назначи анкетна комисия от НС за проверка на извършените нарушения от топлофикационните дружества и фирмите за дялово разпределение при въвеждане на системата за топлинно счетоводство.
3. Да се отмени чл. 35, ал.2 от Наредбата за цените на топлинна енергия, който задължава да се плаща незаконната, според европейските норма, такса „енергия отдадена от сградна инсталация” от потребителите, прекратили отношенията си с топлофикация!
4. Срокът за давност /тригодишен според Решение №168 на ВКС/ да се прилага служебно от съда, а да не е изискуем, защото тази правна норма заблуждава абонатите и се използва от топлофикациите.
5. При плащане на сметки за парно и за топла вода в бележката да се отрази срока за който иска абонатът да плати, а не първо да се прихващат стари задължения, които са в срока на погасителната давност!
6. Абонатът да има право САМ да се отказва от услугата, а не да иска съгласието на съседите си, което нарушава конституционното му право сам да избира. Нещо повче - реалните потребители на парното са заинтересовани НЕПОЛЗВАЩИТЕ парно техни съседи да плаща част от удоволствието да имат ТЕ парно и да стоят на студено!
7. ИМА И МНОГО ДРУГИ НЕДОМИСЛИЦИ В „УСЛУГАТА” ПАРНО, КОЯТО СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В ГЕНОЦИД ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ!

КАТО ЗАКОННО ИЗБРАН ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ВАШАТА МИСИЯ И СЛУЖЕБНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е ТОЗИ АБСУРД В УСЛУГИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИИТЕ ДА БЪДЕ ПРЕКРЕТЕН, ЗАЩОТО КАСАЕ НЯКОЛКО СТОТИН ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. НАСТОЯВАМ СЪЩО ПРЕСТЪПИЛИТЕ ЗАКОНА ДА ОТИДАТ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО – ЗАД РЕШЕТКИТЕ !”
Ако прочете това писмо – добре! Ако промени нещата за добро – още по-добре. Ако се направи, че такова животно, като Мутрата Топлофикация няма,
Пак си е негов проблем. После да си нямаме хър-мър на изборите!
emilizmirliev
Новак
Новак
 
Мнения: 12
Регистриран на: 11 Ное 2009, 15:53

Назад към Обща дискусия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта