Дундалов измисленият играч в Пирин

Дундалов измисленият играч в Пирин

Мнениеот Vladikov » 11 Май 2010, 12:43

В началото на годината шумно бе избран новият изп. директор на ПФК "Пирин Благоевград" АД. След конкурс, оповестен в медиите, за този пост бе взет човек, който никога до момента не се е занимавал с футбол, но освен това и лице, което няма необходимият ценз за тази позиция.

Христо Тодоров Дундалов твърди, че учи за спортен мениджър, но фактите говорят, че за 33 г. той така и не успява да завърши тази специалност. Няма необходимият управленски опит, няма и необходимата професионална тежест, изисквана за позицията. В другите клубове тази длъжност се заема от юристи, икономисти, легенди от близкото минало или съсобственици. В “Пирин” тя се заема от лице, което е там единствено, защото е приятел със сина на председателя на надзорния съвет.

Нека накратко проследим по-запомнящите се моменти от кариерата на този субект, наричан подигравателно от привърженици и спортни деятели: “смешко”, “Путко Мафани”, Ицко бейзболистчето” и др.

Януари - първа пресконференция и първи гаф. Дундалов се изказва неподготвен, че “Пирин” няма да играе мачовете от пролетния полусезон в Бл-д. Още същия ден е разобличен в лъжа от Кирил Ваклинов – шеф на “Спортни имоти” в града. "Аз моля неспециалисти да не се изказват по теми, които не разбират. Както и аз не мога да дам обяснение за лунните цикли и приливите и отливите", каза Ваклинов в статия, озаглавена “Новият шеф на “Пирин” почна с издънка”.

Човек, който през целия си живот не се е занимавал с футбол, е назначен да съвместява и постът “Спортно-технически директор”, тоест да учи професионалните футболисти как да тренират и играят! Същото това лице в момента е хем изп. директор, хем спортно-технически такъв.

“Пирин” ще печели от семки, е гениалната идея на Хр. Дундалов.

“Искам аз да съобщавам на медиите решенията на Управителния съвет” обявява изп. директор, който явно не прави разлика между прес-аташе и управленска длъжност.

Организационна импотентност. Сашо Диков попита (и остана без отговор), чие е било това малоумие от най-топлата точка в България да се пътува до Албена при -20 градуса и след това да се бие същия път обратно до Благоевград. Сещате се чие организационно решение е било това.

Дундалов се изцепва, че ще говори с Р. Анев и ще го убеди да остане в “Пирин”. Ето материал от следващия ден – “Един от най-стабилните защитници си тръгва, поради липсата на убедителни аргументи от страна на изп. директор”.

“Пирин” трябва да възроди детско-юношеската школа. В едно изречение казва, че отборът има най-добрите деца, а в другото, че иска промени в ДЮШ. Това се получава, когато човек не знае какво иска да каже...

Ще търсим нападател от чужбина, ама ще му даваме 1000 евро. На 28/01/2010 Дундалов пак се изказа неподготвен (както стана обичайно за него) и влезе в противоречие с акционерите, които бяха обявили максимална заплата от 2000 лв за иргачите на отбора.

На “Пирин” е нужен един фен-магазин на стадиона, заявява нелигитимно избраният шеф. Факт е, че отборът от 2 години има такъв магазин в Благоевград, но просто този “директор” не го е посещавал досега.

Февруари - клубният автобус се оказа без лиценз за чужбина и отборът бе принуден да пътува като обикновена група туристи с рейс на туроператорска фирма. За човек, който е назначен в "Пирин", за да ръководи организацията между звената в дружеството, това показва или липса на компетентност, или пълна неинформираност за състоянието в клуба.

Март - "Пирин" ЩЕ търси играчи от Латинска Америка", твърди благоевградският Путко Мафани и хората се чудят как това негово изказване се връзва с клубната политика да се залага на млади и талантливи момчета от собствената школа на клуба. Отговорът е един - не се връзва, както и Дундалов не се връзва с позицията, която заема в "Пирин".

Пак по тази тема – от средата на април Херман Ариел Пиетробон е свободен агент и може да бъде привлечен без трансферна сума в отбора, но никой от ръководството не се е свързало досега с него!

Април - Може би най-сериозният гаф до момента – неколкократно отложено споразумение с Общ. Бл-д за частично финансиране и дялово участие във футболния клуб. Това, което би следвало да е приоритет на изп. директор и той активно да работи за влизането на общината, явно не е по възможностите на Дундалов.

Освен неадекватни действия този изп. директор е и престъпник – Районна прокуратура Благоевград разследва Дундалов за невярно подаден документ пред Службата по вписванията. Доказано нарушение – Дундалов е подписал документ, че е лице от Надзорния съвет на клуба.

Същият този наглец сега ще се прави и екскурзиант на сметка на клуба, като ще ходи АБСОЛЮТНО БЕЗСМИСЛЕНО до Латинска Америка. Същите пари, които ще се похарчат за тоя турист, могат да отидат за стадиона - поне по една тоалетна да се построи.

"За мен той е случайно попаднал във футбола. Смята се за някакво величие, но е срам, че работи в Пирин и заема длъжността изпълнителен директор” Ив. Стойчев, треньор на “Пирин” Разлог.

Последният мач на “Пирин” завърши със загуба 0:4 от Сливен. Случайно или не предходният изп. директор си тръгна след същия резултат от Мездра. Той поне имаше доблест да си подаде сам оставката, но това е жест, който едва ли може да се очаква от заплатаджия като настоящия.

Дундалов става на 33 г. тази седмица, нека ръководството на “Пирин” му направи услуга и не го мъчи повече с дейности, от които той явно не разбира. Освободете човека и го оставете да си гледа бейзбола!
Аватар
Vladikov
Гост
Гост
 

Назад към Футбол

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта