АМАН ОТ МОШЕНИЦИ!

Здрав дух в здраво тяло

АМАН ОТ МОШЕНИЦИ!

Мнениеот apostol » 30 Ное 2010, 05:29

ЕКСТРАСЕНС, ЛЕЧИТЕЛ ИЛИ ЧИСТО И ПРОСТО МОШЕНИК

С избухването на демокрацията у нас се появи цяла армия от благовидни и кротки мутри, които наричаха себе си ту екстрасенси, ту народни лечители, ту биоенерготерапевти. През последните 21 години тези „лечители” не успяха да излекуват и една пъпка. Но ограбиха хиляди българи, като успоредно с това им съсипаха и здравето. Една отрепка дори има собствена кабеларка и лекува ли, лекува от екрана.

Години наред водих и водя непримирима война с тази измет. Работата е там обаче, че мошениците ще измрат едва тогава, когато измрат и баламурниците. А виж баламурници дал Господ- с лопата да ги ринеш. Фрапантният случай с Тотка Тотевска за сетен път доказа това. Ефективната присъда на Тотевска обаче май никого не стресна.

Дванадесет хиляди самозвани лечители и магове церят незаконно у нас, без да са регистрирани по смисъла на Закона за здравето. Това заяви наскоро председателят на асоциация „Феномени" Стамен Стаменов.

Само 18 човека са декларирали в Националната агенция по приходите, че притежават свръхумения да лекуват и са плащали налози за тази дейност. Те са се регистрирали към общините и плащат патентен данък подобно на козметичките, масажистите и шивачите. Според Закона за местните данъци и такси налогът за подобни дейности се определя според мястото им на практикуване и варира от 2000 до 5600 лева.

На практика обаче дейността им е незаконна, тъй като нито един от тях не е преминал курс по обща медицина в някой от медицинските университети в страната, коментира проф. Владимир Овчаров, завеждащ катедрата по обща медицина в Медицинския университет в София.

Всеки нетрадиционен лечител трябва да има обучение от 600 часа по обща медицина и да бъде регистриран в регионалния център по здравеопазване. Дори да е изпълнил тези задължения обаче той не може да практикува самостоятелно, а само в екип в лекар, поясни проф. Овчаров. По думите му обаче от 2006 г., когато задължението влезе в сила със Закона за здравето, досега не е изготвена учебната програма за нетрадиционните лечители.
.
Това е то! Вари ги, печи ги, мошениците си остават мошеници. Както вече отбелязах, те ще измрат едва тогава, когато измрат и баламурниците…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostol
Знаещ
Знаещ
 
Мнения: 77
Регистриран на: 22 Май 2010, 10:29
Местоположение: София

Назад към Фитнес, здраве и красота

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта