Страница 1 от 1

73% от родителите сигурни, че децата им не са опитвали наркотици

МнениеПубликувано на: 26 Юни 2009, 15:42
от Kerro
19 процента от българските тийнейджъри са опитвали наркотици без родителите им да подозират за този факт. Това показват резултатите от Интернет проучване сред родители и деца, организирано от българския офис на Службата по наркотици и престъпност към ООН.

Само 27 от всеки сто тийнейджъри заявяват, че никога не са опитвали дрога, докато 73% от родителите са сигурни, че децата им не са посягали към наркотици. Резултатите от проучването представи регионалният програмен координатор на Службата по наркотици и престъпност към ООН Карла Чаварела.

„Това, което направихме в България е много интересно и аз се надявам, че ще успеем да го направим и в други страни. Направихме интернет проучване, което бе насочено към родители и ученици затова какви са техните нагласи към наркотиците, какво знаят те за наркотиците. И всъщност да видим дали има различия между това, което родителите и учениците смятат".

„1300 души - родители и ученици - участваха в проучването, доста интересно число. Горе-долу различията между нагласите на родители и ученици са такива: 73% от родителите са абсолютно сигурни, че децата им никога не са употребявали наркотици"

На въпроса какво сте опитвали 42% от учениците са отговорили - марихуана. 31% смятат, че това е безвредно и не води до пристрастяване.

http://dariknews.bg/

Re: 73% от родителите сигурни, че децата им не са опитвали наркотици

МнениеПубликувано на: 26 Юни 2009, 15:43
от Kerro
Наивни родители, глупави деца!

Re: 73% от родителите сигурни, че децата им не са опитвали наркотици

МнениеПубликувано на: 27 Юни 2009, 00:44
от Lilo
Аз бих казала - любопитни деца и родители, вярващи на това което те искат да вярват :-)

Re: 73% от родителите сигурни, че децата им не са опитвали наркотици

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2009, 17:47
от petqq
Повечето родители не знаят какво правят децата им и с какво зе занимават така че ..

Re: 73% от родителите сигурни, че децата им не са опитвали наркотици

МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 13:08
от sofiajoe
Нещо любопитно, което чух вчера по новините :) е, че една от най-предпочитаните морски дестинации и това лято за датчаните остана България