Страница 1 от 2

Запознанства в интернет

МнениеПубликувано на: 26 Юни 2009, 20:59
от elena21
Има ли нормални запознанаства в интернет? Въпреки че имам вече 2 познати, които се омъжиха, след като се запознаха чрез сайтове, скромният ми опит показва, че доста от хората там са меко казано странни. Като се започне от тези, дето директно правят предложения за секс без ни най-малка представа на кого, до онези, които по същия напълно безогледен начин искат едва ли не да им обещаеш брак веднага, щом ти пишат. Изобилства и с такива, които на 1-то изречение искат снимка, а на 2-то - гола снимка и определено остават на тази тема, каквото и да правиш. Те явно не търсят запознанства, а колекционират снимки. Останалите май са женени, които си търсят чуждо. Обикновено са достатъчно цинични, за да си лепнат и снимка :^). Явно вярват, че няма начин жените им да попаднат на профила им. Изобщо не броим съвсем извратените изявления, които се появяват от време на време. Как хората се запознават в интернет изобщо?

Re: Запознанства в интернет

МнениеПубликувано на: 26 Юни 2009, 23:39
от dream
Интересен топик. Запознанствата в интернет са някакъв вид игра, която мнохо хора играят. Лесно е да се представиш в светлината на това, което искаш да бъдеш, а не на това което си, което в крайна сметка е глупаво, защото рано или късно истината лъсва.
Запознанствата в интернет са много видове, на мен най-ми допадат случайните запознанства, които са по-естествени, т.е. такива които са се получили без да ги търсиш.
Можеш да ги ползваш като запознанствата офлайн :D Когато имаш нужда можеш да си поговориш с някой, винаги има нещо ново интересно, което се споделя и така... Още по-лесно е да споделяш с един вид непознат в интернет, с който най-вероятно никога няма да се видите. Добро начало за запознанство е тогава, когато е по определени интереси.
Любовните запознанства ми изглеждат безинтересни в интернет макар че има хора, които жънат успехи в тази сфера :-)

Re: Запознанства в интернет

МнениеПубликувано на: 28 Юни 2009, 12:22
от pencheloti
Незнам честно казано , можеби съм старомоден , но не заради възрастта ми , а заради политическите ми възгледи. Бях доста скептичен по отношение на запознанствата онлайн тъй като вярвам че трябва да има човек персонален контакт за да може истински да опизнае друг човек, но вече не съм толкова сигурен, най добрият ми приятел , другаря Павлович се запозна с изключително красиво и готино момиче в интернет и ходят вече една година и са изключително щастливи , за което изключително им се радвам , познавам още няколко такива двойки, които също им тръгна. Може би успеха в любовтта е да бъде с абсолютно непознат човек тъй като това създава интерес да научиш много неща за партньорката си които незнаеш. Не мисля че моито мнение в любовтта би било компетентно защото съм тотален провал там, за 26 години наи дългата ми връзка е един месец, но съм достигнал до извода че само защото човек страда като е сам не означава че трябва да се нахвърли на първият човек които му дава светлина в тунела. Може и да звучи детски и наивно но не ме интересува къде , как и кога ще срещна правилната жена , стига наистина да е тя. Във никакъв случай няма да се задоволя с нещо посредствено което само запълва дупката от самотата, без да мога да обичам отсрещният човек.

Re: Запознанства в интернет

МнениеПубликувано на: 30 Юни 2009, 11:07
от luxos
Преди време една приятелка се запозна с мъж в един сайт, ходиха 3месеца като той твърдял че не е женен, дори тя е ходила в тях, след което се разбра че е женен :@ .
Но има и много сполучливи връзки водещи и до брак.

Re: Запознанства в интернет

МнениеПубликувано на: 01 Юли 2009, 02:43
от dream
Аз пък имам един приятел, който по скайпа се запознал с някакво девойче... поговорили глупости 1-2 часа и си уговорили среща, обаче с уговорката, че задължително ще правят секс, без да се правят на интересни и ала-бала... До днес са гаджета и не бих се учудил и нещо повече да се случи :-)

Re: Запознанства в интернет

МнениеПубликувано на: 01 Юли 2009, 13:42
от pencheloti
Явно не теорията ми е правилна колкото по малко знаеш за партньора си толкова по интересна е връзката, харесвам идеята за уредените бракове , да не познаваш бъдещата си съпруга , и те първа да се налагаш да я опознаваш , хората на времето са имали идея , сега всичко е блудкаво с тея глупости за любов , необходимо време за да знаеш дали това е правилният човек, ако чакаш дълго можеш и никога да не го срещнеш

Re: Запознанства в интернет

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2009, 21:29
от misplaced
Ами чрез интернет срещнах едни от най-добрите си приятели :-) Зависи къде ги срещнеш и въпрос на късмет според мен

Re: Запознанства в интернет

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2009, 17:51
от petqq
Има и свестни запознанства има и само флирт така да го кажа ... Не може да се каже че всички са несериозни ;)

Re: Запознанства в интернет

МнениеПубликувано на: 06 Юли 2009, 02:44
от ager
Здравейте!
Запознанствата чрез Интернет рязко почнаха да се увеличават.Обяснението(поне според мен) е следното:всичко става бързо,пестиш време,разполагаш с голям избор на реално присъстващи кандидати (което в ежедневието е трудноосъществимо).Не трябва да пропускаме още едно важно предимство, сайтовете за запознанства в Интернет гарантират анонимност(това не е никак за подценяване, особено в началния стадии на запознанството).Пълно е с хиляди сайтове,ориентирани към различен вид предпочитания.Едва ли някои би искал да попадне в някакъв "по-инакъв"(да речем) списък за запознанства, при положение, че е решил да търсим истинската любов.Много са тези допуснали подобна грешка и осъзнали,че в повечето сайтове хората там търсят просто и единствено сексуален контакт!
Предпочитам (ако се опитам да намеря момиче чрез Интернет) да се регистрирам в сайтове,които предлагат безплатна регистрация,това ще ми даде възможност да проуча дадения сайт и да преценя дали това е мястото,което търся.Такъв сайт, бил могъл да ми предоставят възможността да се запозная с данните на регистрераните там потребители, което пък от своя страна ще ми даде възможност да преценя дали измежду тях бих открил това, което търся, а именно подходящата за мен партньорка. Разглеждайки
дадения такъв сайт в качеството си на регистриран потребител, ще имам възможността да се запозная с начина и критериите при подбора на регистрираните кандидатки, преценявайки дали там се крие точноното момиче, което търся. Може би в един такъв сайт, няма да ми се предостави възможността да се свържа с дадена свободна кандидатка, която отговаря на мойте критерии, докато не премина в "графата" на платените потребители, но ако преценя, че съм намерил това, което търся, сигурно си заслужава да заплата за услугата, тъй като поддържането на подобни сайтове, изисква въвеждането на нови технологии и средства от страна на доставчка, който би бил по-полезен за потребителите си, само ако е финансово стабилен? Единствено по този начин ще има възможността да ми подсигури именно
това, което търся,защото работи прецизно и се залага на професионална ориентация, на местоживеене, на физически данни, на интереси в дадена област, на религия и обичаи, които всъщност са и едни от основният критерий за една трайна и стабилна връзка, а защо не и за брачен съюз???

Re: Запознанства в интернет

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2009, 01:16
от ramona
И аз съм една от скептичките по този въпрос, но се убедих ,че никога не бива да казваш "никога"!И в живото общуване и в нета може да има нормални и не толкова нормални запознанства!Разликата е, че първо тук привличането е на духовно ниво и после евентуално и физическо..докато на живо обратното! И да търсиш и да не търсиш, съдбата винаги решава..и винаги ,когато най-малко очакваш! :-)