Който бърза, бърка

Който бърза, бърка

Мнениеот apostol » 23 Май 2010, 06:03

ЗА ПОЛЗАТА ОТ ПРАВИЛНОТО ХРАНЕНЕ
Доктор Катлин Мелансън от университета на Роуд Айлънд в САЩ е провела изследване, което доказва ползата от бавното хранене. Съвместно със своите колеги тя е наблюдавала доброволци, разделени на две групи – едната, която се хранила бързо, а другата - бавно.

Хората от първата група са приключвали с дадената храна средно за 9 минути, като са приемали 646 калории. По-голямата част от тях са заявили в рамките на следващия половин час, че отново изпитват глад и са приели допълнителни 579 калории.

В другата група доброволците са привършвали дадената им храна (същото количество като на първата група) за половин час. Веднага след това те са заявили, че се чувстват напълно сити и това усещане се е запазило за повече от час.

Учените смятат, че бавното поглъщане на храната ни помага да отслабнем или поне да запазим нормалното си тегло. Те препоръчват да се храним бавно 3 пъти дневно, като по този начин ще приемаме 210 калории по-малко. Само след един месец ползата от този вид хранене ще се почувства- вие чувствително и видимо ще отслабнете.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostol
Знаещ
Знаещ
 
Мнения: 77
Регистриран на: 22 Май 2010, 10:29
Местоположение: София

Назад към Здраве

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта