Инициатива: Да преброим паметниците на Левски

За абсолютно всичко, което си няма подходяща тема

Инициатива: Да преброим паметниците на Левски

Мнениеот forum4e » 07 Авг 2009, 17:17

Идеята за тази иницатива се роди съвсем спонтанно, след едно събиране на генеалогично дружество "Родознание" по случай 18 февруари - денят на обесването на Левски. Kafene.bg прегърна идеята, защото такова родолюбиво начинание, в което се въвличат обикновени хора, не специалисти по история, само ще помогне за националното ни самочувствие и самосъзнание. В този случай интернет ще изпълни една благородна роля, като изпрати съобщението до всички краища на България, което иначе би отнело много повече време на краеведите и историците да събират информацията. Разбира се, в последният етап ще се включат специалистите от фондация Левски и дружество "Родознание", за да обобщят матералите и да направят изводите. Искрено се надяваме в преброяването на паметниците и барелефите да се включат повече хора от всички възрасти - от най-малките ученици, до студентите и хората в зряла възраст, защото не е нужно да имаме историческо образование, за да обичаме българската история и да помогнем в нейното списване.

Екипа на форума се присъединява към инициативата и кани всичките си посетители да се запознаят с нея.

Посетете "Да преброим паметниците на Левски" в kafene.bg
forum4e
Новак
Новак
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Юни 2009, 17:29

Re: Инициатива: Да преброим паметниците на Левски

Мнениеот Гост » 08 Авг 2009, 02:00

Тъпа и непродуктивна инициатива за безделници и лицемери.
Левски не е паметник, нито дата в календара. Левски е кауза за освобождението на България и който почита Левски требва да следва тая кауза а не да поднася венци на гробове и паметници.
Аватар
Гост
Гост
Гост
 

Re: Инициатива: Да преброим паметниците на Левски

Мнениеот dream » 08 Авг 2009, 04:39

O sancta simplicitas

Гост написа:който почита Левски

За да се почита и цени Левски и от бъдещите поколения, на първо място трябва да са чували за него и делата му. За тази цел това се възпитава в семейството, изучава се в училище, правят се медийни излъчвания, строят се ПАМЕТници. Всички инициативи, свързани с това имат достатъчно сериозен смисъл и всеки който го подценява - да помисли пак.

Между другото, за първи път чувам, че днешна България има нужда от освобождение :rofl:
каквото човек си направи сам, никой не може да му направи
Аватар
dream
Професор
Професор
 
Мнения: 151
Регистриран на: 19 Юни 2009, 02:34

Re: Инициатива: Да преброим паметниците на Левски

Мнениеот Гост » 11 Авг 2009, 01:56

dream написа:За да се почита и цени Левски и от бъдещите поколения, на първо място трябва да са чували за него и делата му. За тази цел това се възпитава в семейството, изучава се в училище, правят се медийни излъчвания, строят се ПАМЕТници. Всички инициативи, свързани с това имат достатъчно сериозен смисъл и всеки който го подценява - да помисли пак.

Това са банални клишета на празноглавци. Целта не е само "да се почита", ако че си цитирала тия думи извадени от контексто. Нема файда от "почитане" при условие че същите тия почитатели бълват простотии като:
"за първи път чувам, че днешна България има нужда от освобождение"
Ами като си расла в софийска саксия как да си чула.
Аватар
Гост
Гост
Гост
 

Re: Инициатива: Да преброим паметниците на Левски

Мнениеот pencheloti » 12 Авг 2009, 08:55

аз съм съгласен с колегата горе България има огромна нужда от освобождение, но от хора като него, аз съм расъл в Троянска саксия и всичките ми роднини по това време са били членове на революционият комитет, но нещо по време на априлското въстание не се говори много за Благоевград, опс можеби защото по това време е било само една турска махалица , и хората там са викали турци , но сменя се властта и веднага се нарекли българи, еи това макЕдонците са страшна работа
Аватар
pencheloti
Специален
Специален
 
Мнения: 111
Регистриран на: 23 Юни 2009, 23:52


Назад към Обща дискусия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта